Inloggen


Meer weten?

OVER de auteur

jeroen bouman contact onderwijsJeroen Bouman is al meer dan 10 jaar actief op het gebied Muziek Educatie en ICT. Het is zijn persoonlijke missie om meer mensen op een laagdrempelige manier met muziek in aanraking te laten komen. Hij is medeoprichter van de Online Muziekschool, DJ ROUTE en de Muziek-Werkplaats. 

Blijf op de hoogte

muziekles facebook              youtube_online muziekles      

 laat leerlingen een muziekles geven

Laat leerlingen een muziekles geven

Geschreven door: Jeroen Bouman

Misschien heeft u als docent weinig ervaring met muziek en al helemaal niet met muzieksoftware. De kans is groot dat het geven van een leuke muziekles helemaal niet zo ver buiten uw bereik ligt. Het valt me op dat steeds meer kinderen en jongeren thuis muziek maken met een muziekprogramma. Zet deze leerlingen in bij een muziekles.  

Het spelen van een instrument is helaas een bijzonderheid aan het worden, maar werken met muzieksoftware wordt steeds populairder. Dat is vooral te danken aan de populariteit van de DJ’s. Vroeger was een DJ simpelgezegd een plaatjesdraaier, maar tegenwoordig maakt hij ook zijn eigen muziek. De meeste DJ’s hebben weinig theoretische kennis maar kunnen goede muziek maken. De technologie helpt hen daarbij. Er komen steeds meer tools om zonder theoretische voorkennis muziek te maken en daar maken uw leerlingen waarschijnlijk ook gebruik van.  

Vraag eens rond welke leerlingen muziek maken op de computer, laat die leerling een keer presenteren hoe hij of zij muziek maakt. Waarschijnlijk heeft de leerling de techniek via YouTube tutorials geleerd. Vraag de leerling één van zijn favoriete tutorials te laten zien en uit te leggen wat er gebeurd. Een bepaalde artiest of track is waarschijnlijk de inspiratie geweest voor de leerling om zelf ook muziek te gaan maken. Luister met de klas naar die muziek, laat de leerling vertellen wat hij/zij gaaf vindt aan de muziek…. Een leuke muziekles toch? 

 

 

Docenten

Basgitaar

Drum

Gitaar

Piano

Zang

 

 

Muzieklessen

Cursussen en prijzen

Aanmelden Menzis

Basgitaarles

Drumles

Gitaarles

Keyboardles

Pianoles

Zangles

Liveles (via Skype) 

Hoe werkt het?

 

Diensten

Advies

Bedrijfsuitjes

Consultancy

E-learning muziekscholen

E-learning PABO's

 

Cool stuff

Backstage bij

Gitaarstemmer

Keuzehulp gitaar

Snaren vervangen

Muziekles tips

 

Overig

Contact

Betalen

Veel gestelde vragen

Privacy Statement

Algemene voorwaarden

Google+

Sitemap

 

© 2018 Key Music