Inloggen


 

Over GITAARDocent gijs

drumdocent gijs

Onze gitaardocent Gijs Batelaan volgde zijn studie aan het Utrechts Conservatorium. Inmiddels heeft hij al heel wat ervaring opgedaan en geeft hij les op de Pop Music Academy en aan het Utrechts Conservatorium. Op het podium heeft Gijs ook veel ervaring. Onder andere met zijn eigen band PANC. Een fantastische band met een heel eigen geluid. Verder speelt hij bij Jula Aimee en Renske Taminiau. De OMS- docent bleef niet onopgemerkt: in 2006 won hij de ‘Holland Casino jazz/pop award’. Het is duidelijk: wil je goed gitaar leren spelen, dan ben je bij Gijs in goede handen! 

 

 

Blijf op de hoogte

muziekles facebook              youtube_online muziekles      

gitaarles in delen

Gitaarles Basis Blok 1: Open akkoorden I

Les 1: Je speelt je eerste akkoorden, ook leer je een goede houding aan en leer je hoe je je gitaar moet stemmen. Aan het eind van les 1 speel je al mee met je eerste oefentune! 

Les 2: Je gaat je slaghand ontwikkelen en leert hoe je akkoorden kunt wisselen over verschillende snaren. Net als bij alle andere lessen van de Online Muziekschool leer je weer een nieuwe oefentune spelen.

Les 3: Als je deze les hebt afgerond heb je de meeste basisakkoorden onder de knie en kun je al veel muziek begeleiden. Bij les 3 hoort een inleveropdracht. Je docent beoordeelt je spel en stuurt je een filmpje met tips terug. Ook laat hij je weten of je het blok succesvol hebt afgerond.

 

Met begeleiding €25

Zonder begeleiding €10

BEKIJK DE TRAILER

Gitaarles Basis Blok 2: Powerchords I

Les 4: Powerchords, ongekend populair gemaakt door Nirvana. Tijdens les 4 leer je de eerste powerchords en leg je de basis voor een goede rocksound.

Les 5: De hals op! Je leert hoe je met powerchords oneindig veel mogelijkheden hebt op maar één snaar. Natuurlijk speel je aan het eind van de les weer mee met een vette oefentune.

Les 6: Aan het eind van dit blok ben je een echte rocker. De oefentune heeft dezelfde powerchords als Nirvana's Smells Like Teen Spirit. Je rond het blok weer af met een inleveropdracht. Jouw docent beoordeelt je spel en stuurt je een filmpje met tips terug. Ook laat hij je weten of je het blok succesvol hebt afgerond.  

Met begeleiding €30

Zonder begeleiding €15

BEKIJK DE TRAILER

Gitaarles Basis Blok 3: Open Akkoorden II

Les 7: Met een aantal leuke oefeningen begeleid door een metronoom leer je nieuwe aanslagtechnieken. Je zult merken dat je één akkoord op verschillende manieren aan kunt slaan. Je spel wordt hier meteen een stuk muzikaler van. 

Les 8: Nog meer slagvariatie? Jazeker, je gaat deze les weer een aantal stappen verder. Net als in les 7 doe je weer een aantal nieuwe oefeningen die je natuurlijk net zo vaak kun herhalen als jij wilt. Daarnaast wordt je akkoorden-bagage nog groter.

Les 9: Nu ga je oefenen met het wisselen tussen alle snaren aanslaan en één snaar aanslaan. Dit geeft een mooi effect. De akkoorden uit deze les zijn heel bijzonder en geven je misschien wel inspiratie voor een eigen nummer? 

Les 10: Deze les maakt van jou een echte muzikant. Als muzikant is het belangrijk om met andere muzikanten mee te spelen. Deze les richten je je op het meespelen met de drums. Je rond het blok weer af met een inleveropdracht. Geen notatie deze keer, maar gebruik je oren om de juiste slag te vinden. Laat maar horen aan je docent dat jij nu mee kan spelen in een band. Jouw docent beoordeelt weer je spel en stuurt je een filmpje met tips terug. Ook laat hij je weten of je het blok succesvol hebt afgerond.

Met begeleiding €30

Zonder begeleiding €15

BEKIJK DE TRAILER

Gitaarles Basis Blok 4: Melodieën

Les 11: Stap voor stap leer je waar welke noten zitten op je gitaar en hoe je een goede toon kunt produceren. Er wordt ook kort ingegaan op het notenschrift. Je speelt 2 melodieën met de begeleidingsmuziek mee. 

Les 12: Het goed aanslaan van een enkele snaar is een hele uitdaging, maar is wel de basis voor soleren in de toekomst. In deze les wordt alles uitgelegd. Ook speel je mee met een mooie oefentune. Je zult merken dat je klank steeds mooier wordt! Verlies jezelf maar in het spel als je de oefentune voor de 10e keer herhaalt. Muziek maken is mooi! 

Les 13: Je eerste rockriff. Dit is echt vet. Als je goed oefent merk je dat je de gitaar de baas bent. Heb je een elektrische gitaar, zet dan je distortion aan en rocken maar. Ook leer je tussen neus en lippen door tablatuur lezen aan de hand van een eenvoudige uitleg,Je rond het blok weer af met een inleveropdracht. Jouw docent beoordeelt je spel en stuurt je een filmpje met tips terug. Ook laat hij je weten of je het blok succesvol hebt afgerond.

Met begeleiding €30

Zonder begeleiding €15

BEKIJK DE TRAILER

Gitaarles Basis Blok 5: Powerchords II

Les 14: We gaan onszelf nog meer in powerchords verdiepen. Je kunt powerchords ook op je A-snaar spelen. Hoe? Dat leer je deze les. Ook ga je wisselen tussen hard en zacht. Je bent al een behoorlijke pro aan het worden. 

Les 15: Het afdempen van powerchords geeft een unieke sound die veel in pop- en rock- muziek wordt gebruikt. Leer hoe het moet in les 15. Voel je een rocker en speel mee met deze stoere oefentune. 

Les 16: Nu nog wat gevorderde oefeningen met de afdemptechniek, en je hebt de powerchords helemaal onder de knie. Je speelt ze over heel je hals en ook nog gedempt!

Genoeg geoefend? Laat het aan je docent horen. Jouw docent beoordeelt je spel en stuurt je een filmpje met tips terug. Ook laat hij je weten of je het blok succesvol hebt afgerond.

Met begeleiding €30

Zonder begeleiding €15

BEKIJK DE TRAILER

Gitaarles Basis Blok 6: Barré Akkoorden

Les 17: Het barré akkoord geeft je toegang tot alle akkoorden. Leer hoe de techniek werkt en hoe je hem in kan zetten. Een beetje doorzettingsvermogen is prettig, want in het begin zul je je wijsvinger flink moeten trainen. Maar je zult merken dat je moeite wordt beloond.

Les 18: Barré akkoorden kun je net als powerchords op verschillende manieren spelen. Denk bijvoorbeeld aan een nummer als Sultans of Swing van de Dire Straits. In les 18 leer je dit aan de hand van een oefentune.

Les 19: Tot nu toe heb je gevarieerd met ritme door je slaghand te oefenen. Nu leer je hoe je met de gitaarhand ritme kan maken. Dit doe je aan de hand van een 'wild western' oefentune en barré akkoorden. 

Les 20: Dit is de laatste les van de cursus. Eigenlijk heb je nu al een fantastische basis, maar de techniek die je in deze les leert is de kers op de taart. Neem het nummer 'Michel' van Anouk in gedachten en je weet hoe het klinkt.

Dit is gelijk ook je laatste inleveropdracht, maak er wat moois van! Als je docent de opdracht goed beoordeelt heb je de cursus met vlag en wimpel afgerond. Heel veel succes en laat ons weten waar je optreedt!

 Met begeleiding €30

Zonder begeleiding €15

BEKIJK DE TRAILER

 

Gitaarles voor gevorderden

 

Gitaarles Gevorderd Blok 1: Akkoorden Gevorderd

Je breidt je basiskennis over akkoorden en barré akkoorden verder uit. Aan de hand van bekende nummers van wereldberoemde artiesten heb jij na dit blok deze akkoorden volledig onder de knie!

Les 1: Ben je bekend met John Mayer? De man die hit na hit scoort, biedt veel inspiratie voor jouw gitaarspel. Aan de hand van zijn hit 'Waiting on the world to change' ga je aan de slag met akkoorden van dit nummer. Aan het eind van de les heb je voldoende kennis om dit nummer zelf uit te zoeken.

Les 2: Je gaat oefenenen met een klassieker! Met behulp van het nummer 'Message in a bottle' van The Police ga je dieper in op het type akkoorden dat in het nummer gebruikt wordt. Ook aan het eind van deze les heb je voldoende bagage om dit nummer te spelen.

Les 3: Ook in deze laatste les ga je weer aan de slag met een wereldberoemd nummer. Na deze les beheers jij de gitaartechniek van de klassiekers van The Red Hot Chili Peppers "Scar Tissue"!Na afronding van deze les dien je een inleveropdracht in te leveren. Als je deze succesvol hebt afgerond, ben je klaar met het eerste blok van Gitaar Gevorderd.

Met begeleiding €30Zonder begeleiding €15

BEKIJK DE TRAILER

Gitaarles Gevorderd Blok 2: Funk

Bij de Funk draait het allemaal om ritme. In dit blok leer je dan ook nieuwe technieken aan om een 'Funky Sound' te krijgen. Nieuwe rechterhand technieken helpen je om de Funk volledig onder de knie te krijgen.

Les 1: Je gaat aan de slag met single-note loopjes. Je verbetert je slagtechniek met behulp van de wisselslag. Natuurlijk kun je in deze les weer meespelen met een gloednieuwe oefentune.

Les 2: Aan de slag met funkakkoorden! In deze les leer je typische grepen die terugkomen in bekende nummers van onder andere James Brown en The Red Hot Chili Peppers. Weer staat er aan het eind van deze les een vette oefentune voor je klaar.

Les 3: The Final Funk. Je gaat akkoorden met single-note loopjes combineren en creeert zo een mooie sound. Tenslotte leer je nog een nieuwe techniek; slides. Bij deze les hoort weer een oefentune en een inleveropdracht. Indien je de inleveropdracht succesvol hebt afgerond, ben je klaar met blok 2!

Met begeleiding €30

Zonder begeleiding €15

BEKIJK DE TRAILER

Gitaarles Gevorderd Blok 3: Blues

Bij de blues draait het allemaal om solo's. Je begint met solo's te spelen die bedacht zijn door je docent, maar gaat al snel verder het met improviseren van je eigen solo's. Na dit blok ben je in staat een volledige gitaarsolo te spelen!

Les 1: Na deze les weet jij wat het een pentatonische ladder inhoudt. Je leert deze techniek om solo's in verschillende toonsoorten te spelen. Verder leer je hammer-on techniek. Natuurlijk kun je na deze eerste les meespelen met een vette oefentune! 

Les 2: Je breidt je kennis over pentatonische ladders verder uit. Ook leer je nieuwe solo technieken zoals bendings en vibrato. Aan het eind van deze les kun je weer meespelen met een nieuwe oefentune. 

Les 3: Je maakt kennis met double stops, die een mooi vol geluid geven aan je solo's. Bij deze laatste les van blok 3 hoort weer een inleveropdracht. Heb je deze succesvol afgerond, dan ben je helemaal klaar voor je eigen solo's!

Met begeleiding €30

Zonder begeleiding €15

BEKIJK DE TRAILER

 

 

 

Docenten

Basgitaar

Drum

Gitaar

Piano

Zang

 

 

Muzieklessen

Cursussen en prijzen

Aanmelden Menzis

Basgitaarles

Drumles

Gitaarles

Keyboardles

Pianoles

Zangles

Liveles (via Skype) 

Hoe werkt het?

 

Diensten

Advies

Bedrijfsuitjes

Consultancy

E-learning muziekscholen

E-learning PABO's

 

Cool stuff

Backstage bij

Gitaarstemmer

Keuzehulp gitaar

Snaren vervangen

Muziekles tips

 

Overig

Contact

Betalen

Veel gestelde vragen

Privacy Statement

Algemene voorwaarden

Google+

Sitemap

 

© 2013 Mei030