Inloggen


 

Over Pianodocent Jacco en jan-Peter

pianoles van jaccoJacco is toetsenist op de Rockacademie en staat vaak op het podium met verschillende bands. Momenteel speelt hij in Londen met Sandra Cross en Hillsong, en heeft daar bijvoorbeeld in Wembley Arena gespeeld. De ervaringen en kennis die Jacco heeft, deelt hij graag met iedereen die piano wil leren spelen!

 

pianoles van Jan-Peter

Jan-Peter heeft samen gespeeld met bands als K's Choice en Het Goede Doel, Lange Frans en Thé Lau. Naast het optreden met verschillende bands, is Jan-Peter hoofdvakdocent toetsen aan het Conservatorium van Haarlem.
 

 

Blijf op de hoogte

muziekles facebook              youtube_online muziekles      

pianoles online

Pianoles Basis Blok 1: Basistechnieken

In dit eerste blok leer je aan de hand van drie lessen de goede basistechnieken van het pianospel. Je oefent in elke les met verschillende vingeroefeningen en aanslagtechnieken.

Les 1: Je begint bij de basis. Je leert de namen van de verschillende toetsen kennen en je leert jezelf een goede basistechniek in het pianospelen aan. Aan het einde van deze eerste les speel je al mee met een vette oefentune.

Les 2: Je oefent met het creëren van een groovende baspartij waardoor je stuk direct een stuk swingender wordt. Na deze les is het spelen van een swingende baspartij voor jou geen probleem meer!

Les 3: In deze laatste les van dit blok leer je hoe je een melodie met 2 handen kunt spelen. Je pianospel wordt direct een stuk muzikaler! Natuurlijk kun je ook bij deze les meespelen met een nieuwe oefentune. Nadat je deze les hebt afgerond, lever je als afsluiting van blok 1 een inleveropdracht in..

Met begeleiding €24,95

 

Zonder begeleiding €9,95

 

Pianoles Basis Blok 2: Akkoorden

In dit blok speel je je eerste akkoorden. Na dit blok draai jij hier je  hand niet meer voor om!

Les 4: Je oefent met bekende en veel voorkomende akkoordenschema's van popliedjes. Denk hierbij aan het wereldberoemde "With or Without You" van U2 en het meer recente "Happy Ending" van Mika.

Les 5: In deze vijfde les gaan we zelf akkoorden maken. Je leert hoe je met enkele noten verschillende akkoorden kunt maken.

Les 6: Na deze les kun je akkoorden spelen met je rechter- en linkerhand. Ook maak je kennis met akkoorden met basbegeleiding. Natuurlijk kun je ook in dit blok na iedere les weer meespelen met een nieuwe oeftentune! Ook lever je na afronding van dit blok weer een inleveropdracht in.

Met begeleiding €24,95

 

Zonder begeleiding €9,95

Piano Basis Blok 3: Let's go solo

Het is tijd om solo te spelen!

Les 7: Je leert hoe je met je rechter- en linkerhand verschillende partijen kunt spelen. Na deze les kun je weer met een nieuwe oefentune meespelen!

Les 8: We maken een begin met het spelen in Amélie-stijl en je oefent met het spelen van afwisselende akoorden en melodieën.

Les 9: Na deze les ben je helemaal klaar om iedereen omver te blazen met jouw solo! We gaan verder in op het spelen in Amélie-stijl en je leert hoe je een mooie solo kunt neerzetten. De inleveropdracht van dit blok is ook direct de laatste van de pianocursus. Indien je deze opdracht succesvol afrond, mag jij jezelf een volwaardig pianist noemen! Laat ons weten waar we je eerste solo-optreden kunnen bewonderen!

Met begeleiding €24,95

 

Zonder begeleiding €9,95

Piano Basis Blok 4: Pop 1

Les 10: Jan-Peter verteld over de verschillende stijlen in de popmuziek. Natuurlijk ga je daar direct mee aan de slag. De begrippen mineur en majeur komen aan bod en je leert hoe je ieder mineur en majeur akkoord kan bouwen.

Les 11: In pianoles 2 krijg je nog extra theorie over akkoorden. Je kunt nu gemakkelijk met andere bandleden communiceren. Ook ga je aan de hand van een oefentune aan de slag met een rockballad. Maar uiteindelijk gaat het natuurlijk om het pianospelen zelf, dus ook in deze les kan je weer genoeg met Jan-Peter meespelen!

Les 12: In deze les leer je dat je elk akkoord op een verschillende plek kan spelen. Welke ligging je kiest, is afhankelijk van de andere instrumenten waarmee je speelt. Jan-Peter gebruikt zijn ervaringen om uit te leggen hoe jij dat het beste kunt doen. 

Met begeleiding €24,95

 

Zonder begeleiding €9,95

Piano Basis Blok 5: Pop 2

Les 13: Samen met Jan-Peter verdiep je je in een nieuwe stijl: de reggae! Je maakt in deze les gebruik van de drumloops die je in je cursusmateriaal kunt vinden. Met deze drumloops ontwikkel je een goede reggae feel!

Les 14: Je gaat de popballad uitbreiden door de akkoorden verder aan te kleden. De popdominant? Na deze les weet je wat dat is. Je leert akkoorden ook weer in andere liggingen te spelen, zodat je je goed kan aanpassen aan de instrumenten en muziek om je heen.

Les 15: Jan-Peter leert je nieuwe variaties op de akkoorden die je al hebt geleerd, je gaat aan de slag met septiem akkoorden. Met behulp van de oefentune en de drumloops ga je hiermee oefenen. Ook maak je weer kennis met een nieuwe stijl: disco-dance.

Met begeleiding €24,95

 

Zonder begeleiding €9,95

Piano Basis Blok 6: Rock 1

Les 16: Als je rockmuziek zegt, hoor je powerchords. Jan-Peter legt je uit wat powerchords zijn en hoe je deze speciale akkoorden in verschillende ritmes kunt spelen. Ook ga je de akkoorden in verschillende liggingen spelen, zodat je leert hoe het is om te spelen met verschillende instrumenten om je heen.

Les 17: Je gaat dieper in op powerchords. Samen met Jan-Peter oefen je variaties met je rechter- en linkerhand en ga je aan de slag met behulp van de drumloops die je gratis bij de lessen krijgt.

Les 18: Jan-Peter leert je hoe je een goede solo neer kunt zetten. Je gaat aan de gang met verschillende trucs en oefent veel met drumloops. Speel aan het eind van de les de solo van Jan-Peter na, of maak je eigen solo!

 

Met begeleiding €24,95

 

Zonder begeleiding €9,95

Pianoles / Toetsen voor gevorderden

Funky Toetsen

Les 1: Jan-Peter vertelt je over de basis van de Funk. Aan de hand van de oefentune en loops ga je veel oefenen met verschillende trucjes van de Funk.

Les 2: Je gaat nog meer variaties en trucs leren om die funky sound te krijgen. Samen met Jan-Peter ga je het hebben over het meespelen met akkoordenschema's, toonladders en ritmische patronen.

Les 3: Jan-Peter legt je uit hoe je verschillende sounds kunt creëren, wat zeker handig is als je in een band speelt. Vervolgens ga je akkoorden aan deze sound toevoegen waardoor je die funky sound krijg!

Met begeleiding €24,95

 

Zonder begeleiding €9,95

 

 

 

 

 

Docenten

Basgitaar

Drum

Gitaar

Piano

Zang

 

 

Muzieklessen

Cursussen en prijzen

Aanmelden Menzis

Basgitaarles

Drumles

Gitaarles

Keyboardles

Pianoles

Zangles

Liveles (via Skype) 

Hoe werkt het?

 

Diensten

Advies

Bedrijfsuitjes

Consultancy

E-learning muziekscholen

E-learning PABO's

 

Cool stuff

Backstage bij

Gitaarstemmer

Keuzehulp gitaar

Snaren vervangen

Muziekles tips

 

Overig

Contact

Betalen

Veel gestelde vragen

Privacy Statement

Algemene voorwaarden

Google+

Sitemap

 

© 2018 Key Music