Inloggen


Meer weten?

 

Contactpersoon onderwijs

jeroen bouman contact onderwijsJeroen Bouman is al meer dan 10 jaar actief op het gebied Muziek Educatie en ICT. Hij is medeoprichter van de Online Muziekschool, DJ ROUTE en de Muziek-Werkplaats. Jeroen heeft een frisse kijk op muziekles en helpt u graag om de muziekles bij u op school naar een hoger niveau te brengen. Hij beschikt over een uitgebreid netwerk van muzikanten en experts dat hij indien nodig in zal zetten. Benieuwd wat Jeroen voor u kan betekenen? Neem contact hem op via jeroen@onlinemuziekschool.nl

Blijf op de hoogte

muziekles facebook              youtube_online muziekles      

Partner in muziekles 

Het belang van een goede muziekles op school wordt vanuit alle kanten onderstreept. Er komt steeds meer onderzoek dat muziekles naast de kunstzinnige en creatieve vaardigheden ook de hersens in het algemeen traint. Dat heeft ook een positief effect op de algehele schoolprestaties. Hieronder een leuke video over de werking van de hersens tijdens het musiceren. 

Er is door Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, Jet Bussemaker, in samenwerking met Joop van de Ende een Handreiking Muziekonderwijs 2020 gedaan om het muziekonderwijs in Nederland een boost te geven. 

Fantastisch nieuws. Maar hoe kun je daar als school goed invulling aan geven? Helemaal als er jaren bezuinigd is op de muziekles en als uw docenten weinig muzikaal onderlegt zijn. De Online Muziekschool is graag uw partner en helpt om het muzikale niveau van uw docenten op peil te brengen. Ook kunnen we helpen om uw docententeam bij te scholen in het gebruik van muziektechnologie om meer uit de muziekles te halen. 

Hoe doen we dat?

1. Gitaar- en zangles voor docenten

Concreet kunnen we in 6 maanden al uw medewerkers kinderliedjes leren begeleiden op de gitaar. Via onze online lesomgeving leert iedereen alle basisvaardigheden die nodig zijn om kinderliedjes te begeleiden. Er is ook aandacht voor zang, bij het lespakket horen namelijk ook zanglessen waarmee docenten een goede techniek aanleren. Het doel is uiteindelijk om kinderliedjes te spelen en te zingen. Dat gebeurt tijdens de 6 bijeenkomsten op uw school onder begeleiding van een ervaren vakdocent muziek. Uiteindelijk zijn al uw docenten in staat om voor de klas kinderliedjes te begeleiden, de kinderen vinden dat fantastisch en krijgen een leuke muziekles. 

Meer informatie over deze lesvorm? Neem contact op met Jeroen Bouman, jeroen@onlinemuziekschool.nl

2. ICT gebruiken in de muziekles

Naast het zelf spelen van een instrument biedt technologie geweldige kansen om een goede muziekles neer te zetten. Ook voor docenten die niet muzikaal onderlegt zijn. Maar het is lastig om in het woud van apps en websites een goede keuze te maken. De Online Muziekschool kan hierbij helpen. In een vrijblijvend adviesgesprek bekijken we waar de kansen liggen bij u op school en stippelen we een adviestraject uit. Het doel hiervan is om een langdurige samenwerking aan te gaan waarbij we uw docenten begeleiden bij het verzorgen van een goede muziekles waarbij de technologie als hulpmiddel wordt ingezet. 

Neem contact met ons op voor meer informatie of een gratis eerste adviesgesprek. 

Jeroen Bouman, jeroen@onlinemuziekschool.nl

 

Tooltips en blog